14 decembrie 2011

Ce posibilități ne oferă Internetul?


O mare majoritate din noi folosim computerul şi Internetul, ele ne sunt de un ajutor deosebit, cu ajutorul lor noi, de fapt, putem să obţinem informaţia dorită foarte repede şi fară ca să fim frustaţi sau să ne obosim prea tare. Fiecare din noi petrece foarte mult timp la calculator, și acest fapt poate fi utilizat pentru a obţine schimbări reale în viața noastră.

Un exemplu bun prezintă cele mai populare trei site-urile din lume: google.com, yahoo.com, facebook.com, şi nivelul lor de venit net, care în 2010 s-a ridicat la 8.5 miliarde dolari, 1.24 miliarde dolari, 1.86 miliarde dolari.

Internetul oferă oportunităţi ample pentru a genera venituri, începând cu muncă la distanţă, efectuarea comenzilor pentru alţi utilizatori de pe Internet, şi terminând cu organizarea propriei afaceri în spaţiul virtual.

Una din strategiile de dezvoltare a Republicii Moldova ca unei țări cu venit, trebuie să devină Internetul, şi anume potenţialul tehnologiilor informaţionale, care permit prin prezenţa resurselor umane de a câştiga venituri în afara ţării, fără de a schimba locul aflării al cadrurilor: jurnalişti, traducători, manageri, marketologi, programatori, designeri, consultanţi.

Un exemplu de astfel de afaceri în Republica Moldova sunt serviciile pentru vânzarea biletelor electronice în afara ţării noastre, ale căror vânzări sunt în creştere pe zi ce trece.

Principala sursă de venit pentru companiile care deţin aceste site-uri este publicitatea. Cu toate acestea, spre deosebire de resurse mass-media off-line: televiziune, radio şi presă pe internet, prin intermediul publicității poate avea venit fiecare proprietar al site-rilor, iar prin activitatea coordonată a comunităţii de site-uri veniturile totale pot crește semnificativ.

De aceea, având în vedere ritmul rapid de dezvoltare a Internetului în ţara noastră, noi, utilizatorii, trebuie să percepem că avem la dispoziţia noastră cea mai bogată sursă de îmbunătăţire a standardelor de viaţă, care trebuie să fie bine cercetată, înţeleasă şi folosită.


Articol scris pe data de 16.09.2011