28 octombrie 2011

Regulile lui Bill Gates.

Bill Gates a tinut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe
care elevii nu le-au învatat si nu le vor învata la scoala. El a scos
în evidenta faptul ca sentimentul de automultumire si învataturile
“corecte” din punctul de vedere al politicilor educationale au creat o
generatie de copii care nu au deloc notiunea de realitate si despre
felul în care realitatea aceasta i-a destinat esecului în lumea reala.

Regula nr. 1: Viata nu e dreapta – obisnuieste-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea putin îi pasa de stima ta de sine. Lumea se
asteapta sa realizezi ceva ÎNAINTE de a fi multumit de tine însuti.

Regula nr. 3: Nu vei câstiga 60.000$ pe an de îndata ce parasesti
bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon
în masina decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Daca crezi ca profesorul tau e sever, stai sa vezi când
o sa ai un sef!

Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea
ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.

Regula nr. 6: Daca o dai în bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu
te mai smiorcai în legatura cu greselile tale, ci învata din ele.

Regula nr. 7: Înainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atât de
plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca
cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunându-le
cât de grozav te crezi. Asa ca înainte de a te porni sa salvezi jungla
de parazitii generatiei parintilor tau, încearca sa-ti despaduchezi
propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate ca scoala ta a scapat de învingatori si învinsi,
însa viata NU. În unele scoli au abolit corigentele si elevul poate
încerca de câte ori vrea el sa dea raspunsul corect la o întrebare.
Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Regula nr. 9: Viata nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere si
pe foarte putini angajatori îi intereseaza sa te ajute sa “te
gasesti”. Faci asta în timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viata reala. În viata reala
oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la
serviciu.

Regula nr. 11: Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa
lucrati pentru vreunul dintre ei.

26 octombrie 2011


Internetul Moldovenesc - cifre de afaceri abstracte !!!
Cine poate da concrete ?!!!

Datorita faptului ca am primit o intrebare buna in topic-ul meu de forum am decis sa scriu acest articol. Intrebarea a fost de genul sa ofer cifre concrete de afaceri pe internet.

Raspunsul meu este:

  Internetul e la moda. Blogurile sunt la moda. Afacerile online sunt la moda. Lumea vrea sa auda povesti despre online. Asa se face ca oricine are un proiectel interesant si un blog ajunge repede la ziar, la TV, in gura lumii. 
 Traim intr-o tara in plina transformare haotica, care incearca sa se integreze intr-o uniune Europeana mult mai evoluata. De la saracia comunismului am sarit la beneficiile capitalismului. Au aparut produsele pe care demult le visam, au aparut banii, au inceput si problemele. Nu stim sa ne dozam apetitul, nu stim sa evaluam corect. Asemenea modelelor sociale, suntem tarani parveniti, salbatici si zapaciti de politica autohtona. Gata sa ii calcam pe altii pe gat, satui de reguli si invatati cu minciuna si abuzul, ne-am adaptat la turma in care traim.
   Si acuma ce se intimpla pasind in sec XXI in rind cu lumea numai dupa timp nu si dupa alte aspecte auzind de acest fenomen a afacerilor pe internet cu toata magia sa formata mai degraba de povestirile jurnalistilor care cauta mereu gogosele sa ne bage pe git. Ademeniti incepem sa cautam date si cifre concrete, bine si daca le vom obtine atunci ce?

Raspunsul meu:
1.     Vom avea niste idei de situatie pe piata internet-ului Moldav (desi nu cred sa fie date veridice).
2.     Vom primi o doza de optimism.

   Foarte bine daca era sa fie asa, dar nu va fi asa  si vreau sa spun ca daca nu este ideie ce anume doresti sa propui si cum s-o faci atunci din pacate veti primi mai mult o doza de pesimism nu invers. Din aceasta cauza am format acest blog si cheltui timp pentru a scrie, ca sa aduc putina lumina asupra acestui fapt si poate chiar sa feresc pe unii oameni de la esec.

  Intii de toate trebuie de stiut foarte bine domeniul pe care l-ai abordat, de exemplu cum poti sa faci o afacere cu o ferma de vipere cind nici nu ai idee despre ele, dar exista totusi posibilitatea numai facind ceva ca de exemplu studii sau angajind oameni cu cunostinte in domeniu faci planul de afaceri calculele respective gasesti cumparatorii si poftim. Dar nici in acest caz nu esti précis suta la suta ca afacerea va merge, ca viperele nu se vor imbolnavi nu si vor muri. Asa si in afacerile online nici o data nu esti sigur pina la urma cum va evolua situatia, nu conteaza ca investesti o mie sau un million de dolari !!!

Nimeni nu e pazit de insuccese chiar daca cineva a realizat o data ceea ce tu doresti sa copii de la el.

Cred ca am dat un raspuns pe intelesul tuturor, dar totusi voi incerca pe viitor sa aduca ceva date si cifre concrete principalul de folos sa fie.

Cu stima al vostru Andrei. 

24 octombrie 2011


Amintire, nostalgie, melancolie – uitare
Stii prin ce a pedepsit Dumnezeu trufia omului? … Dandu-i amintirea (O. Desnsusianu – fiul)
Exita amintiri atat de dureroase, incat iti pricinuiesc o suferinta fizica. (F. Dostoievski)

Atitudine, apreciere
Cand vezi lumia, te intrebi oare din cate scantei este alcatuita? (Ov. Densusianul – fiul)
Nu cauta sa mearga lumea dupa vointa ta, ci indreapta voia ta dupa mersul lumii. Si vei iesi bine. (Epictet)
Fixeaza-ti in minte (chiar de acum) o regula si un ideal de purtare, carora sa te conformezi riguros atat in singuratate cat si intre oameni. (Epictet)

Timpul
Viaţa întreagă pare prea scurtă celor ce fac binele, dar pentru cei ce fac rău o singură noapte înseamnă un timp nesfârşit. (Lucian)
Piatra de încercare a caracterului omenesc este timpul. (Menander)
Dacă timpul pentru alţii înseamnă bani, pentru noi are un preţ incalculabil. (Goce Delcev)
Ce osteneală este aceea de a săpa o fântână când arde casa? (Bhartrhari)
Timpul consumă rodul oricărei acţiuni care nu-i îndeplinită îndată. (Pancatantra)

Universalitate
Faţa este brăzdată de zbârcituri, capul este însemnat cu peri albi, membrele slăbesc; numai dorinţa rămâne tânără. (Bhartrhari)
De obicei însuşirile bune sau rele se ivesc din relaţiile (noastre). (Bhartrhari)
Voinţa omului este schimbătoare până în ultima clipă a vieţii. (La Oxenstierna)
Este sfânt pe pământ cel care a ştiut să se împrietenească cu sfinţii. (Adam Mickievicz)
Poţi, oare, iubi pe cineva când te urăşti pe tine însuţi? Poţi, oare, trăi în bună înţelegere cu alţii, când eşti plictisit şi obosit de propria ta existenţă? Ar trebui să fii mai nebun decât Nebunia însăşi pentru a răspunde afirmativ la toate aceste întrebări. Căci dacă îl scoţi din societate, omul, departe de tot ce ar avea o legătură cu el, ar deveni îndată în proprii lui ochi un obiect de ură, de aversiune şi oroare. (Erasmus)

Oamenii de geniu se împart în trei categorii: genii de speţa întâia, care pot fi apreciaţi pe când se află încă în viaţa, genii de speţa a doua, care sunt apreciaţi după moarte, şi genii de speţa a treia, care nu sunt înţeleşi de omenire niciodată.

Pentru ca este o intrebare ce ii framanta pe multi dintre vizitatorii nostri, am incercat sa abordez in acest articol problema crearii unui site propriu.

Pentru a te alege cu un website ai doua posibilitati, fie platesti pe cineva sa ti-l faca, fie ti-l faci singur. Exista numeroase metode de a-ti crea singur site-ul si multe site-uri ofera aplicatii gratuite, inclusiv gazduire pe servere pentru incepatori, de aceea nu exista o singura formula stas pentru crearea unui site ci exista mai multe modalitati prin care poti sa faci un site.

Daca nu ai absolut nici o cunostinta elementara despre ceea ce inseamna hosting, inregistrarea unui domeniu sau fisierele pe care ar trebui sa le cuprinda un site, atunci cea mai potrivita solutie este sa incepe cu un blog de la BlogSpot. Totul este in limba romana si nu trebuie decat sa urmezi pasii de acolo. In cateva minute vei avea propriul tau blog pe care poti posta periodic articole, poze, etc.

Pentru un incepator este Blogger este ideal, daca insa vrei sa ai un site care sa arate profesionist va trebui sa faci ceva mai mult. In primul rand sa alegi un domeniu web si un host (gazda).

Domeniul este numele ce va aparea in adresa web a site-ului, de exemplu www.popescu.ro sau www.siteul-meu.com , fara domeniu nu poate exista un site.

Hostul sau gazda este un spatiu pe server unde va fi gazduit site-ul dvs. El are unele caracteristici ca marimea spatiului, numarul de baze de date si alte aplicatii, cu cat e mai complex cu atat e mai scump, pentru un site unde veti avea doar text si poze nu aveti nevoie de un host prea sofisticat ci de unul ieftin. De regula atat domeniul cat si hostul se cumpara de la firmele de hosting. E de ajuns sa dati o cautare pe Google.ro pentru “firma hosting” ca sa alegeti una. Este recomandat ca inainte de a cumpara un domeniu si un host sa va consultati cu reprezentantii firmei de la care doriti sa le achizitionati pentru a va indruma.

Dupa ce ati obtinut hostul veti primi din partea lor o adresa de login cu user si parola, de unde puteti avea acces la panoul de control al site-ului dvs. In acel panou cautati “File Manager” sau “Manager fisiere” (daca este in limba romana), intrati in folderul numit “www” si puteti incepe sa adaugati fisiere cu terminatia .html. Fisierul numit index.html este prima pagina a site-ului, o puteti gasi acolo sau o puteti crea dvs. Dati click pe ea si apoi mergeti pe aplicatia “Editor” sau “Html Editor”, de acolo puteti efectua modificari, pentru a salva aceste modificari va trebui sa salvati codul sursa si sa il mutati cu copy/paste in fisierul pe care doriti sa-l modificati, deci deschideti “Code Editor” si prin copy/paste inlocuiti codul vechi cu cel modificat. Daca ati urmat intocmai instructiunile ar trebui ca modificarile facute sa apara pe site.

Aplicatia “Html editor” functioneaza doar pentru fisierele cu terminatia “htm” sau “html”. Pentru a va deprinde cu aceasta unealta utila exersati si explorati aplicatiile ei.

Oaplicatie similara celei pe care o gasiti in Cpanel(Panoul de Control al site-ului) o puteti descarca de aici: http://www.pagebreeze.com/ este tot un editor html cu ajutorul caruia puteti crea pagini web in limbajul html. Odata create aceste pagini trebuie urcate pe server sau puteti copia codul html peste vechiul cod din paginile deja existente pe server.

Alte unelte utile pentru un incepator si care se gasesc in Panoul de Control – File Manager – www sunt “upload” de unde se pot uploda pe site poze, fisiere, etc. “creare fisier nou” (sau create new file) de unde puteti crea fisiere noi, respectiv “create new folder”. Desi nu sunt greu de folosit la inceput veti avea nevoie de practica si exercitiu pentru a le putea stapani insa daca sunteti o fire autodidacta, in final, va veti descurca.

Alte resurse utile pentru incepatori puteti gasi pe www.2createawebsite.com (in limba engleza).

Daca insa nu aveti rabdarea pentru a invata sa va creati singur site-ul sau daca doriti un site cu aplicatii complicate (cum ar fi un blog, un forum, un site de anunturi online, etc.) va trebuie sa cumparati scripturi specializate si sa le instalati pe server sau sa apelati la un ajutor de specialitate (freelanceri sau firme de design si programare).

Iar munca nu se opreste aici, de fapt abia de acum incepe, nu este de ajuns sa lansati un site, vizitatorii nu vor veni de la sine, site-ul va trebui promovat, optimizat pentru motoare de cautare, cu alte cuvinte, facut cunoscut lumii. Partea buna este ca toate astea se pot invata sau pentru cei care se grabesc sau sunt prea comozi pentru a se dedica studiului si cititului, se poate apela la serviciile unor profesionisti in domeniu, cu costuri relativ mici.

Cat de dependent esti de Facebook?



Rezultatele unui studiu realizat de Busted Coverage, Coed magazine and College Candy sunt cu adevarat ingrijoratoare pentru ca arata ca din ce in ce mai multi oameni au devenit, pur si simplu, dependenti de Facebook.
Potrivit Digitaltrends, aproape 80% dintre utilizatorii intervievati in cadrul cercetarii au delcarat ca nu pot rezista 24 de ore fara sa se autentifice pe Facebook.
Acelasi studiu mai releva faptul ca 50% dintre cei care au pariticipat la sondaj, isi recunosc deschis dependenta fata de reteaua de socializare. Socant este faptul ca 40% dintre fanii Facebook-ului se autentifica pe reteaua de socializare imediat dupa ce se ridica din pat, dimineata, si chiar inainte de a se spala pe dinti...


Iar daca aceste date nu sunt de ajuns pentru a demonstra cum a ajuns sa Facebook-ul sa se manifeste ca un drog, cercetatorii pluseaza cu inca un detaliu: 20% dintre utilizatorii constienti de dependenta fata de Facebook si caresi-au sters la un moment dat conturile, au sfarsit prin a-si crea altele, in scurt timp.
In concluzie, care este unica sansa sa scapi de dependenta de Facebook? Cercetatorii spun ca daca reteaua de socializare ar incepe sa-si taxeze utilizatorii, mai mult de 70% dintre ei ar renunta la conturi.
Voi ati putea trai fara Facebook?


sursa :www.hit.ro

23 octombrie 2011


Va veti stradui sa construiti câteva site-uri pe internet, iar apoi, nu o sa vedeti nici un salt apreciabil în folosirea lor de catre partenerii si clientii dvs. Asta s-ar putea sa va faca sa credeti ca, în fond, internetul nu prea schimba mare lucru într-o afacere, asa ca de ce sa mai concentram asupra site-urilor? Gresit. Doar pentru ca nu se va schimba nimic spectaculos peste noapte, veti ajunge sa credeti ca aceasta nu este o schimbare esentiala. Iar apoi, peste câtiva ani, schimbarea va veni pe neasteptate, si va va lua pe nepregatite: iar atunci va va fi mult mai greu sa o prindeti din urma. (Bill Gates)