29 noiembrie 2011

E mai bine să imiţi un om de succes decât să-l invidiezi


Dintre toate emoţiile negative, invidia probabil este cea mai dezgustătoare. Ea este deosebit de destructivă deoarece ne ia pacea din inimă înlocuind tot ce-i pozitiv şi productiv cu emoţii negative însoţite de deznădejde.
Însă odată ce îi vei felicita pe ceilalţi cu succesele lor şi le vei dori tot cei mai bun te vei simţi şi tu mai bine.
Învingându-ţi propria invidie vei putea să analizezi acele acţiuni pe care le întreprind alţii pentru a atinge succesul. Astfel îţi vei îmbunătăţi relaţiile cu cei din jur, recunoscând realizările lor.
Succes!!!

Tu te afli acolo unde te afli pentru că ai decis să fii acolo


“Pentru a păstra o dispoziţie pozitivă a minţii, încetează să mai critici, să te lamentezi şi să-i condamni pe alţii.” Tu te afli acolo unde te afli pentru ca ai decis sa fii acolo. “Cum?” vei intreba tu, prin deciziile care le ei zi cu zi, fie ele mari fie mici.
Te gindesti de ce cineva are mai multe ca tine sau a ajuns mai departe, dar să ştii că locul unde te afli acum tot de tine a fost ales. Cândva cu mulţi ani în urma ai luat o serie de decizii care te-au adus aici.
Probabil acum eşti într-o stare disperată şi regreţi pentru multe decizii incorecte care leai luat… nu ştii ce să faci şi încotro so apuci pentru că spui tu e prea tirziu de a schimba ceva. Asta te descurajeaza şi nu mai vrei să faci nimic şi fară să-ţi dai seama stârnesti o serie de gânduri negative care te afecteaza şi iţi blochează mintea pentru a gândi şi a căuta o ieşire din situaţie. Ca rezultat pluteşti ca pe valurile apei dus incoace şi incolo, cu alte cuvinte nu faci nimic…
STOP! E timpul să iei o decizie, e timpul să-ţi asumi responsabilitatea, e timpul să ai mai mult, e timpul să obţii ceea ce doreşti!!! Tu hotăresti cât investeşti în tine şi “preţul” final pe care ai să-l ai pe piata de concurenţă.
Chiar de azi fa un pas inainte! Depisteaza problema care te afecteaza cel mai mult sau sursa de emoţii negative şi vezi in ce masura esti responsabil de aceasta.
Iartă pe toţi care te-au obijduit si concentreaza-ti atentia asupra lucrurilor importante.
Nu mai sta mult pe gânduri, acţionea-ză şi ai să-ţi realizezi scopul!

Bancul vieţii.


 În prima zi, D-zeu a creat câinele şi i-a zis:
"În fiecare zi să stai în uşa casei şi să latri la oricine intră în casă sau trece prin faţa ei.
Pentru asta îţi dau 20 de ani de viaţă.
"Câinele a răspuns : "E prea mult timp pentru a sta şi a lătra. Ce-ar fi să-mi dai doar zece ani şi să-i păstrezi pe ceilalti zece?"
Şi D-zeu a fost de acord. A doua zi, D-zeu a creat maimuţa şi i-a zis:
"Înveseleşte-i pe oameni cu maimuţărelile tale şi fă-i să râdă.Pentru asta îţi dau o viaţă de 20 de ani.
"Maimuţa a zis:"Să mă maimuţăresc 20 de ani? Asta-i destul de mult ! Ce-ar if să-ţi dau 10 ani înapoi cum a făcut şi câinele ?"
Şi D-zeu a fost de acord.A treia zi, D-zeu a creat vita şi i-a zis:
"Tu să mergi toată ziua pe câmp cu ţăranul, să suferi de arşiţa soarelui, să ai viţei şi să dai lapte să poţi întreţine familia ţăranului.
Pentru asta îţi dau 60 de ani de viaţă. "Vita a răspuns:
 Asta e o viaţă destul de grea, şi TU vrei ca eu să trăiesc 60 de ani? Ce-ar fi să păstrez 20 şi să-ţi înapoiez 40?"
Şi D-zeu a acceptat şi de această dată. În ziua a patra, D-zeu l-a creat pe om şi i-a zis:
"Mănâncă, dormi, căsătoreşte-te şi bucură-te de viaţă. Pentru asta îti dau 20 de ani.
"Dar omul a zis:
" Numai 20 de ani ? Este posibil să-MI dai mie cei 20 de ani ai mei, cei 40 pe care ţi i-a înapoiat vita, cei 10 de la maimuţă şi 10 de la câine, pentru a avea o viaţă de 80 de ani ?"
" Sigur !" a zis D-zeu ,"TU AI cerut-o! "
Acesta este deci motivul pentru care în primii 20 de ani mâncăm,dormim, NE jucăm şi NE distrăm. Următorii 40 de ani muncim ca vitele în soare ca să NE întreţinem familiile. După care NE maimuţărim timp de 10 ani ca să NE bucurăm nepoţii. Iar ultimii 10 ani îi petrecem pe prispa casei lătrând la toată lumea . 
Acum viaţa v-a fost explicată.