9 octombrie 2013

Moldoveanca care demonstreaza ca fetele pot face IT !!!

Victoria Popic (28 ani) demontează percepţia, aproape clasică, precum că fetele nu sunt iscusite în ale IT-ului. Pasionată de programare încă din liceu, acum își face doctoratul la Stanford, iar în timpul acestei veri a predat studenților din Africa. Își dorește o carieră de cercetător științific în domeniul informaticii și crede că sistemul educațional american este cel mai bun din lume. Îi mai place să cânte blues la chitara electrică și să bea multă cafea. Deoarece locuiește în California adoră să facă hiking în Parcul Naţional Yosemite, snowboarding în Tahoe sau să meargă pe Highway 1 de-a lungul oceanului. Citiți mai jos istoria extraordinară a unei programiste căreia nu-i place să-și programeze viitorul.

Poate e un stereotip, dar de obicei băieții sunt mai pasionați de IT. Cum a început pasiunea ta pentru matematică?


Web designerul care își trăiește visul în Moldova !!!

Pavel este un tânăr din Nisporeni, care și-a început afacerea din pasiune. A reușit să cucerească piața IT din toată lumea prin intermediul temelor Wordpress. „Totul a început în clasa IX-a, când împreună cu un prieten de la școală găsisem cum să facem site-uri personale. 

Atunci am creat și site-ul liceului în care învățam. Am participat în cadrul concursului WebTOP, unde am obținut premiul întâi.