24 octombrie 2011

Cat de dependent esti de Facebook?



Rezultatele unui studiu realizat de Busted Coverage, Coed magazine and College Candy sunt cu adevarat ingrijoratoare pentru ca arata ca din ce in ce mai multi oameni au devenit, pur si simplu, dependenti de Facebook.
Potrivit Digitaltrends, aproape 80% dintre utilizatorii intervievati in cadrul cercetarii au delcarat ca nu pot rezista 24 de ore fara sa se autentifice pe Facebook.
Acelasi studiu mai releva faptul ca 50% dintre cei care au pariticipat la sondaj, isi recunosc deschis dependenta fata de reteaua de socializare. Socant este faptul ca 40% dintre fanii Facebook-ului se autentifica pe reteaua de socializare imediat dupa ce se ridica din pat, dimineata, si chiar inainte de a se spala pe dinti...


Iar daca aceste date nu sunt de ajuns pentru a demonstra cum a ajuns sa Facebook-ul sa se manifeste ca un drog, cercetatorii pluseaza cu inca un detaliu: 20% dintre utilizatorii constienti de dependenta fata de Facebook si caresi-au sters la un moment dat conturile, au sfarsit prin a-si crea altele, in scurt timp.
In concluzie, care este unica sansa sa scapi de dependenta de Facebook? Cercetatorii spun ca daca reteaua de socializare ar incepe sa-si taxeze utilizatorii, mai mult de 70% dintre ei ar renunta la conturi.
Voi ati putea trai fara Facebook?


sursa :www.hit.ro