Mămăliga și rețetele culinare moldovenești au trecut de mult Oceanul !!!
Atmosfera caldă și primitoare din restaurantul Moldova, deschis în inima Booklyn-ului, oferă mai mult decât atât !!!
Tot mai mulți americani se simt atrași aici, în
localul pitoresc, care oferă mâncare bună și un ambient aparte, specific
tradițional, așa cum și-a dorit să-l pună la punct Radu Panfil, un moldovean
ambițios, în vârstă de 35 de ani, născut la Chișinău.
„Mi-am dorit ca acesta sa fie un restaurant în care toți moldovenii ajunși la New York, să se poată întâlni într-o atmosferă ca acasă și să se bucure de a regăsi aici obiceiurile și tradițiile din țara noastră, ca să nu mai vorbim de adevăratul miros de mămăligă caldă”, a explicat Radu jurnaliștilor de la The New York Times.
Publicul și criticii, deopotrivă, s-au îndrăgostit de acest local de îndată ce au gustat din minunățiile sale culinare, dar și din atmosfera deosebit de ospitalieră care domnește în acest loc.
După multe eforturi și sacrificii, Radu a reușit să-și vadă
visul cu ochii: restaurantul Moldova și-a
deschis porțile într-un loc în care aromele de pe plaiurile noastre nu
ajunseseră încă.
Meniul, așa cum era de așteptat, poartă amprenta bucătăriei
moldovenești, oferind tradiționala mămăliguță, alături de brânzeturi, carne,
pește și garnituri, demne de o masă regească. Murăturile sunt la înălțime, iar
deserturile, delicioase, „ca la mama acasă”.
Deschis în vara anului trecut, restaurantul Moldova are azi
o clientelă eterogenă, alcatuită nu numai din românii plecați în America, ci și
din americani sau cetățeni de alte naționalități, atrași de particularitățile
bucătăriei de pe plaiurile noastre.
„Cine știe, poate că nu mă voi opri aici. În SUA sunt
multe orașe frumoase, în care tradițiile și cultura moldovenească și-ar putea
câștiga un binemeritat loc de cinste”, a declarat proprietarul localului.