22 noiembrie 2011

Promovare prin Social Media – 10 reguli de baza

Multe companii au înceaput propria lor campanie de marketing pe retelele sociale. Si-au cret o pagină de Facebook sau Twitter ….si cam atat. Problema este ca majoritatea nu stiu  cum sa administreze cu succes aceste conturi pentru a avea niste beneficii pe termen lung.  Am facut o lista cu  10 reguli de bază pentru comunicarea  corporate pe retelele de socializare. Urmati aceste reguli pentru a avea conturi de succes pe Facebook, Twitter, etc. 




1. Actualizare! Regula asta nici nu ar trebui sa fie pe lista, dar multi uita cat este de important sa-ti actualizezi contul zilnic. Daca nu faci asta, atunci cand clientii intra pe pagina si o vad inactiva, cel mai sigur, se vor indrepta catre concurenta.
2. Nu vinde direct! Nu trebuie să „tipi”  la consumatori spunandu-le sa cumpere produsul/ serviciul tau. Social media este menita sa te conecteze cu potentialii clienti, sa va cunoasteti, nu sa vinzi.
3. Comunica cu publicul. Dacă nu simti că este necesar să le raspunzi la comentarii sau la intrebari, daca nu  te implici in conversaţiile de pe pagina ta, atunci social media nu este pentru tine.
4. Alege cu intelepciune. Ce spui va ramane pe vecie inregistrat pe internet. Alege cu atentie mesajele pe care le scrii pe pagina ta, ca si cum ar fi pentru cel mai prestigios ziar.
5. Nu raspunde prietenilor furiosi. Unii pot avea doar o zi proasta. Nu indeparta nici un comentariu negativ. In schimb, ignora daca este doar un singur comentariu sau gaseste solutii pentru a rezolva „problema” daca sunt  mai multi care au ceva de reprosat.
6. Fa legaturi cu altii. Daca ai gasit ceva interesant (si relevant) pe web, impartaseste asta pe pagina ta de Facebook sau Twitter . Doar asigurate  înainte de a posta ca informatia este relevanta pentru afacerea ta.
7. Impărtăşeşte! Nu iti fie frica sa arati potentialilor clienti ca firma e compusa din oameni. Poti posta poze de la teambuilding-uri sau chiar de la birou. Astfel esti mai aproape de omul- client.
8. Fa-ti o strategie. Dacă faci ceva o dată pe săptămână, în aceeaşi zi în fiecare săptămână, prietenii tai se vor obisnui cu asta si vor reveni pe pagina stiind exact ce „cauta”. De exemplu, daca esti magazin online si in fiecare luni postezi colectii cu accesorii, userii vor sti pentru ce sa revina pe pagina ta.
9. Fa trimitere pe site-ul tau. Daca ai scris un articol nou si interesant, sau ai lansat un produs / serviciu nou, este normal sa-ti informezi fanii. In schimb nu uita ca nu asta este singurul scop al paginilor de pe retelele sociale.
10. Fa-ti cunoscute paginile! Dacă ai cont pe  Facebook, Twitter,  YouTube spune tuturor. Pune pe site, pe cartile de vizita sau in magazin insemnele retelelor unde puteti sa pastrati mai usor legatura.  Daca sunt adeptii business-ului tau, vor fi incantati sa-ti dea un „like” .
Daca nu ai resursele necesare sa te ocupati asa cum trebuie de Comunicarea pe social media, recomandam sa apelezi la o agentie specializata si mai ales, de incredere. Nu uita ca lasi imaginea business-ul in mana altcuiva!
# Daca iti place ce ai citit, impartaseste si cu ceilalti !