16 iunie 2011

Afaceri pe internet - mit sau realitate - continuare.

Bună parte a zilei stimate cititor, in acest articol eu îmi voi continua mai departe gîndurile mele referitor la "Afaceri pe internet - mit sau realitate".
Ceea ce am scris mai anterior este doar părere mea la acest subiect așa ca voi fi bucuros pentru orice critica. Am finisat atunci cu faptul că trebuie de muncit în domeniu și cine se teme de muncă acela s-o lase baltă dar poate măcar să încerce, cine știe poate va intra în azart :) și va avea succese mari, da, spuneam că trebuie de muncit dar ce roade fără de muncă? La sigur că trebuie de muncit, și mult, poate fără succes de la început dar fiți siguri că experiența acumulată vă va prinde bine pe viitor !
E foarte bine dacă posedați careva cunoștințe în domeniu programării web și a promovării pe internet, dacă nu, nu e problemă căci sunt persoane reale (eu neapărat voi posta informații despre acești oameni DE LA NOI DIN MOLDOVA) care au avut succese și fără a avea cunoștințe în domeniu destul doar să aveți o idee bună și desigur un mic capital pentru a achita programiștii, drept că pe lînga programiști veți mai avea nevoie și de un manager de proiect care desigur va trebui achitat și el.
Bine, acum cred că apare întrebare de genul - cu ce să încep sau ce tip de afacere să pornesc? Referitor la tipuri de afaceri pe internet eu am dat careva exemple concise în articolul meu Modele de afaceri pe internet și în curind vor fi mai multe.
Uite drag cititor pot să-ți dau un mic exemplu. Să presupunem că puteți să scrieți articole interesante pe o tema oarecare, care nu ar fi ea despre automobile computere sau despre dragoste, principalul e să fie interesant și căutat, de exemplu articole despre sex și relații mereu vor fi in vogă. Deci dacă puteți să scrieți interesant și bine nu aveți decît să vă deschideți un blog (definiția de blog o găsiți pe wikipedia.org) sau să vindeți aceste articole care în medie se cotează pînă la 100 lei pentru articol site-urilor care sunt interesante, fiți sigur că veți găsi așa gen de site-uri, eu am văzut anunțuri chiar și pe cunoscutul proiect Moldav www.joblist.md. Cam asta ar fi ca un mic exemplu de la început, să știți că sunt persoane care și-au monetizat blogurile personale și au cîștig de mai bine de o mie euro lunar asta de acasă fără a avea șef și un regim fix, dar ca să faci careva bani dintr-un blog trebuie să știi cum, situație nu e chiar dificilă dacă căutați informații referitoare pe internet, deci ceea ce trebuie să faceți este să va decideți ce gen de activitate ați putea face și "foc la ghete" nu vă fie frică ... .
Gîndiți Planificați Acționați ! Succese. To be continued.
Cu stimă Andrei.